15 februari 2022

Välkommen Philip Hancock

Philip Hancock ansluter till amokabel med många års erfarenhet inom elnätsbranschen, såväl från den lokala som globala marknaden.
Med Falun som utgångspunkt når Philip många av våra inhemska kunder effektivt, även resor i de nordligaste delarna av landet kommer att spela en central och viktig roll med bl.a. fokus kring belagd luftledning.
Försäljning på den svenska marknaden kommer kombineras med försäljning på export där Philip kommer röra sig brett över flertalet länder och marknader, både på befintlig försäljning samt nya marknader.

Vad ser du som den största utmaningen med ditt uppdrag hos oss?

Jag har en ny spännande tid framför mig nu, i och med min nya anställning på AMO Kabel. Då jag tidigare varit aktiv på den svenska marknaden med kablar och kabeltillbehör under en längre tid kommer jag nu även att jobba med export. Jag tror att den största utmaningen och det som lockar mig mest är att identifiera nya marknader och etablera nya partners. Känslan av prestation för mig kommer när den första ordern levereras till dessa nya kunder. Jag ser fram emot att samarbeta och utbyta erfarenheter med Amokabels kraftteam.
 
FAKTA:
Namn: Philip Hancock

Yrkesroll: Sales Manager

Bor: Falun

Innan anställningen på Amokabel: Jag arbetade 23 år Ericsson cables/NKT cables i Falun, först i produktion, sedan gick jag över till kabelkonstruktion och därefter Portfolio sales support. Efter det arbetade jag i 6 år på TE Connectivity som säljare av kabeltillbehör.

Andra intressen: Jag har en aktiv fritid, bland annat åker och tävlar jag i Enduro (motorcykel), men håller också på med skidåkning, längfärdsskridsko, cykling mm.  Sedan 3 år tillbaka har jag och min sambo ett fritidshus i Grövelsjön där vi tycker om att vandra, fiska, åka skidor mm.