Våra platser

Amokabel finns på 6 olika platser i världen.

Alstermo, Sverige

Här grundades det första kabelbolaget inom Amokabelkoncernen år 1992.                 I Alstermo ligger vårt huvudkontor och fabrik. Vår fabrik har en produktionsyta på 41 000 m2. 

Ålesund, Norge

I Ålesund har vi försäljningskontor och lager. Här arbetar vi med teknisk försäljning och distribution av kablar för sjöfartsindustrin, elnät, allmän industri samt vattenbruk. 

Wiefelstede, Tyskland

År 2023 etablerade Amokabel ett försäljningskontor i Tyskland.  Detta steg är en del av vår strategi för att stärka vår närvaro och bättre kunna möta behoven på den tyska marknaden genom att även där kunna erbjuda högkvalitativa kabellösningar.

Leigh, UK

I Leigh utanför Manchester har vi en kabelfabrik samt kontor som tillverkar högtempererad kabel. Vi förvärvade denna kabelfabrik under våren år 2023.

Mansfield, UK

År 2018 förvärvade vi nuvarande Amokabel FlexiShield Ltd. Vår fabrik ligger i Mansfield, Nottinghamshire, Storbritannien där vi tillverkar installationskablar med särskild inriktning på offentliga och kommersiella byggnader.

Villawood, Australien

Amokabel Australia Pty Ltd är experter på specialkablar och innovativa lösningar för elnät såsom belagd luftledning. I Australien sker kabeltillverkning för bland annat gruv- och försvarsindustri samt skeppsbyggnad lokalt i vår fabrik i Villawood, New South Wales. 

Funderar du över något?

Vi har specialister inom alla områden och hjälper dig gärna om du har några frågor.

Kontakta oss