Undermeny

Oliver Olsson - Amo HK

28/11-19

Vi är väldigt stolta över att vara huvudsponsor åt vårt lokala handbollslag Amo HK.
Handbollen betyder mycket för invånarna på orten och i närområdet. Många av våra anställda är trogna supporters och missar sällan en hemmamatch. Amo HK ligger för tillfället på kvalplats för högsta serien, Handbollsligan.

Inför matchen på söndag mot tabellfemman Skånela har vi har tagit ett snack med en av de mest tongivande spelarna i Amo Hk denna säsongen, vänstersexan Oliver Olsson.

© Jonas Adolfsson, Amokabel AB

Oliver! Du är tillbaka i Alstermo. Berätta vad som hände.

Jag spelade i Amo HK säsongerna 2015/2016 och 2016/2017. Båda säsongerna med Stocken som tränare.
Sen gick jag till IFK Ystad HK och där vann vi allsvenskan redan första säsongen. Andra säsongen spelade vi i Handbollsligan och inför detta så värvades Fredrik Petersen in. Vi hade en stor trupp vilket gjorde att vi blev 3st på varje position, även på min position V6. Så speltiden blev mindre än vad jag hoppats på. Efter den säsongen hade jag kontakt med både klubbar från Handbollsligan och Allsvenskan. Men efter mycket om och men så hamnade jag åter igen i Amo HK.


Vilken resa! Men hur är det att vara tillbaka igen och återförenas med Stocken som tränare?

Just nu bor jag i Växjö och studerar Inköp & Supply Management på Videum Yrkeshögskola NBI och trivs med tillvaron. Det känns väldigt bra och roligt att vara tillbaka. Jag tycker att Stocken är en riktigt bra tränare som besitter stora handbollskunskaper. SM-guldet med Sävehof förra året är ju ett tydligt kvitto på det.


Hur känns laget denna säsongen?

Jag tycker vi har ett bra och slagkraftigt lag med gott snack och god sammanhållning.


Just nu ligger ni på kvalplats till Handbollsligan, och du ligger på tredjeplats i den totala skytteligan för tillfället. Kommer vi att få uppleva kvalspel till våren?

Vi skall fortsätta på samma bana och jobba hårt. Målet är att komma på en bättre placering än föregående år. Men såklart; ju högre upp i tabellen desto mer lyckad säsong. Men det är hela tiden en match i taget som gäller och hur långt det räcker i slutändan får vi se.

 

Hur är det att spela i amokabelhallen i lilla Alstermo jämfört med andra arenor du spelat på? Alstermo är ju en liten ort där hela samhället är engagerade och går på matcherna.

Skillnaden är att i Ystad spelade vi i en stor handbollsarena jämfört med amokabelhallen. Men det är bra tryck på våra hemmamatcher med mycket folk vilket är roligt. Vi behöver det stödet från våra supporters som får grytan att koka, för då spelar vi som bäst.

 

Nu på söndag möter ni Skånela IF hemma. De ligger på femte plats i tabellen för tillfället, endast 3 poäng efter er. Vad tänker du om matchen?

Det kommer att bli en jämn och tuff match då det är två bra lag som möts. Vi behöver komma upp i vår högsta nivå och göra en näst intill fläckfri match. Det kommer att krävas för att vi skall kunna stå som segrare efter 60 minuter.


Tack för din tid Oliver och stort lycka till på söndag!

Funderar du över något?

Vi har specialister inom alla våra områden och hjälper dig gärna om du har några frågor.
Kontakta oss