26 okt 2018

AMOKABEL LEVERERAR STÖRSTA SJÖKABELPROJEKTET

I slutet av september levererade Amokabel det första projektet i den nya produktionslinjen. Den specifika kabeln är designad och skapad tillsammans med vår kund JT Electric på Färöarna.
 

Den 2 600 meter långa kabeln skall användas i en av världens tuffaste miljöer. Den stålarmerade kabeln innehåller både strömförsörjning och fiberoptik. Kabeln är avsedd att användas till en fiskodling och har funktioner som ersätter användningen av dieselgeneratorer till sjöss.

Anställda på Amokabel älskar utmaningar och i det specifika fallet krävdes en betydande ombyggnad av befintliga maskiner för att kunna inkludera fiberoptik. Att trumman väger 17 ton och är nära 4 meter hög innebar nya idéer om hur man skulle leverera kabeln. En speciell transport levererade trumman till närmaste hamn, Helsingborg.

"Vår styrka är att vi inom 4-5 veckor kan designa, tillverka och leverera avancerade, kundanpassade kablar. Våra medarbetare har fått utmana sig själva till den yttersta gränsen vid många tillfällen och de är överlägset vår största tillgång i bolaget" säger Henrik Blad, VD.

Amokabel laster den största trumman hittills ©amokabel

Installation av kabeln i Nordsjön

För mer information, kontakta:  

Kent Lundström, Försäljningsdirektör
+46 72 9734295
kent.lundstrom@amokabel.com

Hermod Iversen, VD Norge
+47 91 795910
hermod.iversen@amokabel.com