4 mar 2024

Att få jobba i en bred roll är det allra roligaste

 

Richard Andersén arbetar som kvalitetstekniker på Amokabel. Hans roll är väldigt bred där han alltid behöver vara redo att hugga i där det behövs för att produktionen ska gå så smidigt som möjligt. 
 
- Min roll här är väldigt bred. Jag arbetar främst med kvalitet och reklamationer men också med mycket annat inom teknik och design. Jag gör konstruktioner av nya produkter, intern provning, framtagning och provning av nya material. Jag arbetar även mycket med olika sorters miljö-deklarationer som EPD och byggvarubedömningar osv. I min roll stöttar jag våra produktionsledare vid interna provkörningar och ger teknisk support utåt mot våra kunder. Jag planerar och bokar alla externa prover som behöver göras och ser till att vi följer alla tekniska åligganden och krav som finns på oss, säger Richard. 
 
”UTRYMME FÖR PERSONLIG UTVECKLING”

 
- Jag har arbetat för olika divisioner i bolaget i snart 14 år. Amokabel ger gott om utrymme för personlig utveckling och det känns aldrig för högt i tak. Det går alltid att prata med vem som helst inom organisationen. Amokabel är framför allt väldigt stöttande och närvarande som arbetsgivare. Behöver man hjälp eller stöd både arbetsmässigt eller privat så finns dom alltid där vilket ger en känsla av ett andra hem och familj, säger han. 
 
Vilka är dina största utmaningar på jobbet?


Min största utmaning är nog att hitta tid till allt jag vill göra. 


Vad är det bästa med att jobba med det du gör?


Det bästa utöver mina otroliga medarbetare är den stora omväxlingen. Jag kan arbeta med väldigt olika uppgifter från dag till dag och det gör att man hela tiden lär sig nya saker och alltid kan fortsätta utvecklas.
 
Namn: Richard Andersén
Ålder: 34 år
Yrkesroll: Kvalitetstekniker och deltids-brandman
Bor: Alstermo
Fritidsintressen: Pilbågsskytte, böcker, träning och datorer 
Framtidsdrömmar: Hade väldigt gärna någon dag lett ett projekt där jag designar och bygger ett eget hus på landet. Har också som ett mål att besöka varje kontinent åtminstone en gång vardera.