28 jun 2024

Fokus på inköp och planering

En arbetsplats där det är högt till tak och där man verkligen bryr sig om varandra, så beskriver Julia Gröschl sin arbetsgivare Amokabel där hon arbetar med inköp, planering och säkerhetsarbete. Hennes arbetsuppgifter består bland annat av att planera inköp av förbrukningsmaterial, förhandla priser, lägga schema till lokalvårdare samt se till att underhållsavdelningen har det som behövs på hyllorna både i form av reservdelar och förbrukningsmaterial.

- Jag gillar att mitt arbete är varierande. Jag köper in alltifrån rengöringsprodukter till material och reservdelar. Inköp handlar mycket om att jämföra olika leverantörer och förhandla om priser. Förutom inköp och planering så arbetar jag även med säkerhet på företaget och tar fram diverse rutiner. Men det är det som är charmen, att ingen dag är den andra lik och det är det bästa med detta jobb, säger Julia.
 
”Fördel att arbeta nära andra funktioner”

Julia började sin karriär på Amokabel i januari 2022 som maskinoperatör och blev under hösten 2023 erbjuden en tjänst inom inköp och planering på vår underhållsavdelning.

- Jag trivs väldigt bra här. På Amokabel räknas varje individ och man får möjligheten att vara med och påverka vilket gör att man har stora möjligheter att växa inom bolaget. Det skapar också samhörighet och bidrar till en gemenskap mellan oss anställda. Det är en stor fördel att arbeta nära andra funktioner eftersom det gör att man har insikt i de olika delarna inom företaget. Det är något som jag drar stor nytta av i min roll, säger hon.  
 


Vilka är dina största utmaningar på jobbet?

Jag skulle säga att min största utmaning just nu är att hitta min egen struktur eftersom jag tagit över delar av inköp, planering och säkerhetsarbete från vår verkstadschef. Tidigare har vår verkstadschef haft allt ansvar själv över detta men nu i och med vår tillväxt så behövdes en tjänst till helt enkelt. Så det är klart att det tar tid att komma in i alla arbetsuppgifter och hitta sitt eget arbetssätt.


 
Vad är det bästa med att jobba med det du gör?

Min tjänst är väldigt omväxlande och man träffar mycket människor. Jag tycker om att ha ett socialt jobb där man har många bollar i luften. Något jag verkligen ser som en stor fördel är att det alltid är nära till beslut eftersom vi är en väldigt platt organisation, det gillar jag.
 
Namn: Julia Gröschl

Ålder: 24 år

Yrkresroll: Inköp och planering

Bor: Fågelfors

Fritidsintressen: Älskar secondhandbutiker, umgås med familjen och att vara i stallet

Framtidsdrömmar: Köpa en gård på landet och ha djur