19 apr 2024

Maskinoperatör på Amokabel - En varierad arbetsroll

Jesper Linehag arbetar på Amokabel som maskinoperatör och koordinator. Som koordinator är hans huvudansvar att ha en övergripande bild av hela produktionsprocessen och att vara beredd att hoppa in där det behövs. Detta förutsätter att man har bred kunskap om de maskiner som används i produktionen. 
 
- För närvarande ägnar jag mycket tid åt att sätta mig in i hur nya maskiner fungerar så att jag kan vara behjälplig vid flera olika maskiner i vår produktion. Rollen som koordinator innebär att jag ska kunna vara överallt och det gör att ingen dag är den andra lik och det är väldigt roligt, säger Jesper. 
 
” Alla jobbar för samma sak och hjälps åt ”
 
Jesper har nu varit anställd på Amokabel i nästan exakt två år och han tycker att hans tid här har varit oerhört givande. Han värderar högt att Amokabel som arbetsgivare ger honom möjligheter att utvecklas personligt och professionellt i den takt som han känner sig bekväm med. 

- Samarbetet mellan oss operatörer och ledningen är väldigt bra. Vi har en öppen dialog och ett gemensamt engagemang för att lösa de utmaningar som uppstår. Detta gör att det blir en effektiv problemlösningsprocess och en trevlig arbetsmiljö där man känner att alla jobbar för samma sak och hjälps åt, säger han. 
 


Vilka är dina största utmaningar på jobbet?

Som jag nämnde tidigare så fokuserar jag nu mycket på att lära mig våra olika maskiner i produktionen. Man får tänka till och klura ibland, det trivs jag väldigt bra med! 


 
Vad är det bästa med att jobba med det du gör?

Att man får ta mycket eget ansvar. Som operatör så är man delaktig i allt inom planering, produktion, packning och leverans. De är inte ett jobb där man trycker på en knapp utan man får vara med från början till slut. De tror jag gynnar både oss anställda och kunden. 
 
 
Namn:  Jesper Linehag
Ålder: 36
Yrkesroll: Koordinator 
Bor: Alstermo
Fritidsintressen: Fiske, att vara i naturen, lyssna på musik och umgås med vänner.
Framtidsdrömmar:  Drömmer om att köpa ett hus på landet.