4 mar 2024

Varumärkesbyggnad är en viktig del att arbeta med kontinuerligt

 

Anton Wretman arbetar som Key account manager inom elnätssegmentet på Amokabel. Hans roll innebär bland annat att vårda och bygga relationer med kunder, generera försäljning samt arbeta med att få Amokabels varumärke att synas mer utåt. 


- Jag ansvarar för vår marknad i Norge och Danmark men även stora delar av Sverige. En central del i mitt jobb är att försöka förstå mina kunders verksamheter och behov samt att bygga relationer med dessa kunder och andra samarbetspartners som bidrar till försäljningen. Det gör jag genom kontinuerlig dialog med dessa företag. Det kan vara telefonsamtal, personliga kundmöten eller via uppföljande mejl, säger Anton.

 

”AMOKABEL SATSAR VERKLIGEN PÅ SIN PERSONAL”


-  Jag stormtrivs på Amokabel. Jag har arbetat på företaget i sammanlagt 6 år varav ca 3,5 år inom försäljning. Man får vara med och föra utvecklingen framåt. Hittar jag ett segment där jag ser potential och kan presentera ett bra underlag så kan det leda till en investering i en ny maskinlinje. Amokabel satsar verkligen på sin personal. Man får man mycket ansvar och förutsättningar för att kunna växa på det personliga planet genom bidrag utbildning bland annat, säger han.

 

Vilka är dina största utmaningar på jobbet?


När man vill prestera mer än vad vår produktion är kapabel till att göra just där och då. Det kan handla om en ny produkt man vill lansera men som kräver lång tid av testning eftersom det är väldigt viktigt att produkten håller vissa standarder. Då kan man bli lite frustrerad över att det ibland tar lång tid innan ett projekt är i hamn.

 

Vad är det bästa med att jobba med det du gör?


Det är att man får frihet under eget ansvar i kombination med att träffa nya människor och upptäcka nya marknader med dess möjligheter. Jag gillar att bygga relationer och att kunna hjälpa kunden till rätt beslut som gör skillnad för plånboken samt underlättar deras arbete. Jag skulle säga att nyckeln är att förstå kundens behov och ta fram en lösning.


Namn: Anton Wretman
Ålder: 25 år
Yrkesroll: Key account manager
Bor: Kalmar
Fritidsintressen: Padel, golf samt att umgås med min sambo, familj och vänner
Framtidsdrömmar: Bygga vårt drömhus tillsammans med min sambo och bilda familj