30 apr 2024

Sofia har full koll på logistiken

Med en bakgrund som frisör valde Sofia Johannesson att sadla om helt och börja arbeta på Amokabels logistikavdelning för 1 år sedan. Ett val hon aldrig ångrat då hon trivs med att blanda praktiska och administrativa uppgifter. 
 
I mitt arbete på logistikavdelningen har jag tillsammans med mina kollegor det övergripande ansvaret för att sammanställa och packa ordrar på ett effektivt sätt. Jag hanterar in- och utleveranser samt bokar och koordinerar transporter vilket kräver noggrannhet och planering. Det är viktigt att vi håller leveranstider då det bidrar till nöjda och lojala kunder, säger Sofia.
 
”Ingenting är omöjligt” 

 
Amokabel som arbetsgivare är verkligen lyhörda. De visar uppskattning mot sina anställda och är väldigt lösningsorienterade. Inga frågor är för små och inget är omöjligt. Vi är ett riktigt härligt gäng som arbetar tillsammans. Det är en fin gemenskap på företaget och det är sådant som gör det roligt att gå till jobbet varje dag, säger hon. 
 
Vad är dina största utmaningar på jobbet? 

 
Mina största utmaningar skulle jag säga är att effektivisera packningen av gods samt att se till att leveranser sker i tid. Målet är att minska användningen av pallplatser och samtidigt optimera transportkostnaderna, med hänsyn till både ekonomiska och miljömässiga faktorer. Dessutom strävar vi efter att säkerställa att leveranserna sker punktligt. Det kräver noggrann planering och samordning för att uppfylla både ekonomiska mål och tidskrav samtidigt som man måste ta hänsyn till hållbarhetsaspekter. 
 
Vad är det bästa med att jobba med det du gör?
 
Jag skulle säga att variationen i mina arbetsuppgifter är det som verkligen gör mitt jobb speciellt. Varje dag är unik och det finns alltid nya utmaningar att möta. Dessutom har vi ett fantastiskt team på logistikavdelningen. Vi trivs verkligen tillsammans och har en bra teamkänsla. Att jobba i ett sådant bra gäng gör arbetsdagen både givande och rolig.
 
Namn: Sofia Johannesson
Ålder: 33 år 
Yrkesroll: Logistikpersonal 
Bor: Lenhovda 
Fritidsintressen: Matlagning, pyssel och spela padel
Framtidsdrömmar: Åka på en mat- och vinresa genom Italien