3 jun 2024

Jag lär mig något nytt varje dag

Elias Karlsson arbetar med IT/El- assistans på Amokabels underhållsavdelning.  Han gjorde sin praktik på Amokabel under sin gymnasietid då han läste El- och energiprogrammet med inriktning datorkommunikation. Efter utbildningen blev han erbjuden en tjänst på företaget.

Min roll här innebär främst att jag tar hand om IT-relaterade ärenden samt dokumentationer inom el och passagesystem. Jag hjälper våra anställda när deras datorer inte fungerar eller om något ska installeras eller uppdateras. Det kan vara alltifrån en passagetagg som ska aktiveras till en skrivare som ska installeras, säger Elias.

 

”Rätt förutsättningar för att växa”

Amokabel är en positiv arbetsgivare där det är högt till tak och jag känner verkligen att jag kan dela mina tankar och idéer med både kollegor och chefer. Jag får rätt förutsättningar för att växa och utvecklas här, både genom utbildning och bra stöd från min chef. Jag uppskattar att det är en öppen dialog åt båda håll, ingen fråga känns någonsin dum, säger han.

 

Vilka är dina största utmaningar på jobbet?

IT kan vara ganska så komplext att arbeta inom så ibland uppstår det problem som gör att man verkligen behöver tänka till och ta reda på olika tänkbara lösningar. Ibland funkar det direkt och ibland behöver man testa andra vägar innan man får det att fungera.

 

Vad är det bästa att jobba med det du gör?

Att min roll är så varierande just för att man gör så många olika saker. Jag gillar att komma till jobbet och inte veta vad som kommer hända idag.

 

Namn: Elias Karlsson

Ålder: 20 år

Yrkesroll: IT/El- assistans

Bor: Åseda

Fritidsintressen: Bilar, musik och datorer

Framtidsdrömmar: Resa genom USA